Klippe eller ikke klippe bryn
farge analyse

Klippe eller ikke klippe bryn?

 

   Denne teknikken er fortsatt populær både på nettet samt i skjønnhetssalonger. Det er ofte at kunder som har lange og tykke hår, føler at det eneste de har av alternativ, er å ta frem saksa. Men hvordan påvirker klipping brynene? Burde man fortsette å anvende denne metoden?

«Ville» hårstrå

   La oss begynne med det at brynshårene er annerledes enn de vi har på hodet. Etter 40-årsalderen, grunnet hormonelle endringer, kan det dukke opp veldig lange, «vilt voksende», hårstrå. Vekstsyklusen deres er forstyrret, så de fortsetter bare å vokse! Som et resultat av klipping, blir de tykkere og mer krøllet som gjør dem vanskeligere å ordne. Utenom sånne «ville» hårstrå, kan du ha naturlig kraftige, tykke og lange hår som ikke er et resultat av hormonelle problemer.

 

Når vi klipper hårene...

   Når vi klipper hårene, åpner vi opp områder i brynene der hårene tidligere dekket til og det blir hullete. Brynene blir da ujevne og fargen blir også svakere.

Foruten endrer vi formen på håret- de ser da tykkere ut!

 

Hvis det dukker opp enkelte tykke hårstrå i brynene, så burde de bare fjernes. Klipping vil kun forårsake en samling av slike hår og vil resultere i et helt bryn med sånne tykke oppklippede hårstrå.

 

Min erfaring

   Jeg har opplevd denne hendelsen på en av mine kunder, hvor hennes bryn med flere års klipping hos skjønnhetssalongen, var hovedsakelig sånne tykke, lange og bøyde brynshår. Hårene som ikke var klippet, vokste så fort at de like før kom nær vippene! For å snu om på denne effekten, tok det oss lang tid, flere måneder. Gradvis fjernet vi de tykke hårene og så utførte brynslaminering hver 6-8 uker.

I dag kan min kunde fikse brynene sine selv ved hjelp av brynssåpe/ Brow Soap, og hennes bryn har blitt lettere, legger seg finere og åpner opp øyene!

 

For å summere

   Hvis du ikke er helt sikker på hvilken teknikk som passer dine bryn best, spør om råd fra en profesjonell. Det verste du kan gjøre er å gå etter den enkleste metoden og klippe dem opp! Jeg tilbyr en gratis konsultasjon der vi sammen kan snakke om hvordan du skal pleie brynene, og hvilken teknikk som blir best for deg!

I dag finnes det mange metoder der ute- har du hørt om fortynning av bryn, laminering, henna, bleking og passende farging? Så mange muligheter som det er, vil det sikkert finnes noe for deg!